BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

3 savjeta kako pametno odabrati multivitaminski sirup

Objavljeno: 14/12/2016

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Dijete vam nije ljubitelj povrća, a ni voće mu nije baš primamljivo? Odabire uvijek jedne te iste namirnice i odbija raznovrsne obroke?

Multivitaminski sirup je u takvim situacijama pametan potez. Osigurat će djetetu dovoljan unos vitamina i minerala, što je od značajne važnosti u fazi rasta i razvoja djeteta. Vitamini i minerali nužni su za normalno funkcioniranje i razvoj svih sustava. Doprinijeti će normalnoj funkciji imunološkog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnim mentalnim performansama, normalnoj kognitivnoj funkciji, održavanju normalnih kostiju i normalnog vida, te brojnim drugim važnim funkcijama. Njihov manjak može oslabiti imunitet, dijete se može osjećati bezvoljno i umorno, a moguće su i teže posljedice uslijed značajno smanjenog unosa pojedinih vitamina ili minerala.

Kako da na polici u ljekarni pametno odaberete multivitaminski sirup?

Na tržištu se nalazi velik broj multivitaminskih sirupa za djecu, koji se razlikuju po volumenu, sastavu i cijeni. Važno je da sagledate sve te parametre i donesete pametnu odluku.

  1. Sastavi tih proizvoda su uglavnom različiti i najčešće neusporedivi. Odaberite proizvod koji ima što veći broj vitamina i minerala u sastavu, koji pokriva širok spektar tih mikronutrijenata. Što je veći broj vitamina (A, B kompleks, C, D, E…) i minerala, potpunija je suplementacija organizma.
  2. Nadalje, obratite pozornost na količinu vitamina i minerala u dnevnoj dozi. Ta je informacija dostupna na pakiranju proizvoda u tablici koja prikazuje udio preporučenog unosa (% PU) svakog sastojka. Vrlo često se susreću proizvodi koji u dnevnoj dozi nude manje od 10% preporučenog unosa pojedinog vitamina, što zasigurno nije dovoljno za obogaćivanje prehrane tim vitaminom.
  3. Posljednje, ali ne manje važno, jest cijena proizvoda. Podijelite ukupan volumen multivitaminskog sirupa s potrebnom dnevnom dozom kako biste dobili broj dana za koji će sirup biti dostatan. Cijenu sirupa podijelite s brojem dana i dobiti ćete trošak po danu. Na taj način možete usporediti proizvode i odabrati optimalan.

Biovitalis 100% Multivitamin sadrži 12 vitamina, željezo i cink. Svi aktivni sastojci prisutni su u 100% PU u dnevnoj dozi. 100% Multivitamin sirup se uzima samo jednom dnevno. Dostatan je za 20 dana primjene.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: