BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Alkohol – najučinkovitije sredstvo za dezinfekciju

Objavljeno: 27/05/2020

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Pojam dezinfekcije zadnjih se mjeseci spominje češće nego ikad. Zbog epidemije uzorkovane koronavirusom koja se proširila i na naše prostore te time dosegla pandemijske razmjere, dezinfekcija je ključna u obrani od virusa i zaraznih bolesti. Dezinfekcijom površina, predmeta te ruku broj mikroorganizama smanjujemo na razumnu razinu. Redovitom higijenom i dezinfekcijom štitimo sebe, naše bližnje te druge od pojave infekcije.

Na tržištu postoji mnogo sredstava za dezinfekciju te ih je u posljednje vrijeme mnogo i proizvedeno. Učinkovita sredstva za dezinfekciju su ona na bazi 70-postotnog alkohola ili ona čija je virucidna ili antibakterijska djelotvornost aktivne tvari dokazana.

70-postotni etilni alkohol smatra se jednim od najučinkovitijih te široko rasprostranjenih sredstva za dezinfekciju.

Visoko je učinkovit u borbi protiv grupe virusa s lipofilnom ovojnicom (koronavirus, virus gripe, herpesa…). Djelovanjem učinkovitog dezinficijensa na debelu ovojnicu virusa, ona se razara te se pritom virus deaktivira. 70-postotni alkohol sporije hlapi u odnosu na više postotni alkohol te je njegovo djelovanje stoga dulje. Ne izaziva alergijske reakcije, ne ostavlja tragove na površinama te ne oštećuje predmete. Relativno lako se dobavlja i njegova je cijena prihvatljiva.

Na svakom od nas je da se ponašamo odgovorno te redovitom higijenom i dezinfekcijom zaštitimo ne samo sebe već ugroženije skupine ljudi. Infekciju lako prenosimo rukama doticanjem raznih površina ili dijelova tijela.

U obrani od mikroorganizama te prijenosa infekcije djelotvorni su dezinficijensi za ruke na bazi alkohola.

Biovitalis Gel za dezinfekciju ruku na bazi alkohola učinkovito dezinficira kožu ruku te ubija 99,9 % virusa i bakterija. U praktičnom je pakiranju od 100 ml koje je pogodno za lako korištenje izvan kuće (u automobilu, trgovini, liječničkoj ordinaciji…). Biovitalis Gel za dezinfekciju ruku ne isušuje kožu ruku jer sadrži ekstrakt aloe vere, alantoin i glicerin koji njeguju i štite kožu te je čine hidratiziranom i mekom. Ugodan je za primjenu, bez ljepljivog traga na rukama. Prikladan je za djecu i odrasle. Gel je potrebno istisnuti na suhe ruke i trljati dok se potpuno ne osuši, a najmanje 60 sekundi. Koristiti bez vode.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: