BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Bijeli sljez za suhi kašalj

Objavljeno: 26/10/2016

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Suhi kašalj i Bijeli Sljez kao prirodno i djelotvorno rješenje

Suhi kašalj zna biti izuzetno naporan i neugodan. Stalni nadražaj na kašalj ometa nas u svakodnevnom obavljanju aktivnosti i remeti nam san. Ukoliko kašalj potraje, organizam postaje iscrpljen, javlja se umor, gubitak apetita i pad imuniteta. Često se kao posljedica stalnog nadraživanja javi i grlobolja. Uzročnik suhog kašlja najčešće je virusna infekcija dišnih putova. Uvijek je potrebno otkriti i eliminirati uzrok kašlja, jer je on samo simptom.

Kod suhog kašlja uobičajeno se ne stvara sluz. Sluznica dišnih putova se isušuje, receptori su sve nadraženiji i osoba ima učestalu potrebu za kašljem, bez iskašljavanja. Zbog toga se za simptomatsko liječenje odabiru pripravci koji oblažu i vlaže sluznicu dišnih putova.

Danas kada je kroz čitavu godinu dostupno najrazličitije voće i povrće iz svih dijelova svijeta, djeca se najčešće hrane nezdravo. Nerijetko se dogodi da u danu ne pojedu niti jedan zdravi obrok, a kamoli nužnih pet. Posljedica je to užurbanog načina života kojeg vodimo mi, roditelji, a često i djeca. Glad utažimo proizvodom iz pekare, brzom ili prerađenom hranom, što nam trenutno daje energiju ali ostajemo zakinuti za tako važne vitamine i minerale.

Prirodno rješenje za suhi kašalj kod djece i odraslih je korijen bijelog sljeza (Althaea officinalis). On je prepoznat od davnina kao najbolji lijek kod suhog kašlja i naše su ga bake redovito pripremale u obliku čaja. Korijen je bogat sluzima, koje oblažu isušenu sluznicu i umiruju suhi nadražujući kašalj. Sadrži također tvari koje smiruju upalu sluznice te na taj način skraćuju vrijeme infekcije.

Kako pripremiti čaj od bijelog sljeza?

Čaj od korijena bijelog sljeza se priprema drugačije od ostalih čajeva, bez zagrijavanja. Dvije žlice korijena bijelog sljeza potrebno je preliti s 2,5 dl hladne ili mlake vode te ostaviti stajati oko 2 sata. Na taj će se način iz korijena osloboditi ljekovita sluz. Čaj se procijedi, eventualno malo zagrije i pije u malim obrocima.

Praktičniji pripravak korijena bijelog sljeza jest sirup koji sadrži suhi ekstrakt korijena bijelog sljeza. Sirup sadrži ujednačenu količinu ljekovitih tvari, za razliku od čaja, i praktičan je za primjenu na poslu, putovanju… Šećer koji sirup sadrži također djeluje antiseptički, uništavajući prisutne bakterije.

Biovitalis Bijeli Sljez sadrži visoke doze suhog ekstrakta korijena bijelog sljeza te propolisa. Propolis ima blagotvorni učinak kod infekcija dišnih putova te jača oslabljeni imunitet.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: