BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Borba s iritacijama i svrbežom kod atopije

Objavljeno: 27/05/2020

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Broj oboljelih od bolesti iz skupine atopija u stalnom je porastu. Najzahvaćenija su skupina oboljelih djeca te se atopijski dermatitis smatra najčešćom kožnom bolesti kod njih. Pojava atopije kod odraslih osoba nije isključena, no prisutna je u mnogo manjoj mjeri. Atopija se genetski prenosi s roditelja na dijete u vidu preosjetljivosti organizma na neki od svakodnevnih alergena iz okoliša. Organizam osjetljivog pojedinca u kontaktu s alergenima stvara prekomjernu količinu protutijela što se manifestira u obliku raznih atopijskih promjena (astma, alergije, atopijski dermatitis i drugo).

Koža sklona atopijskom dermatitisu ima poremećenu zaštitnu funkciju te je sklona pojavi najuobičajenijih simptoma – suhoća, crvenilo i svrbež.

Upaljena kože koja svrbi vodi k stalnom češanju, grebanju i trljanju te dodatnom oštećenju već dovoljno iziritirane kože i mogućih kožnih infekcija te komplikacija.

Kronični stadij bolesti naziva se egzacerbacijski period ili plamteći period nakon kojeg nastupa remisijski period. U remisijskom periodu koža se čisti ili popravlja u potpunosti.

Simptomi se pogoršavaju izlaganjem nadražujućim proizvodima (deterdženti, sapuni, omekšivači i slično), čestim promjenama temperature, stresnim situacijama, nepridržavanjem pravilnih preporuka za pranje i kupanje te nošenjem sintetičke odjeće.

Vrlo se teško svakodnevno boriti sa simptomima koji se kronično ponavljaju. Edukacijom roditelja i djece ukazuje se na vrlo bitnu pravilnu njegu kože sklone atopiji.

Pravilnom njegom kože sklone atopiji moguće je obnoviti zaštitnu barijeru kože i produljiti remisijsku fazu.

Poboljšanjem stanja kože, prodor alergena u dublje slojeve kože je zaustavljen, a time i posljedična alergijska reakcija. Redovitom primjenom provjerenih emolijensa koji sprječavaju gubitak vlage iz kože moguće je smanjiti ili potpuno suzbiti simptome atopijskog dermatitisa. Masnijim balzamima bogate teksture tretiraju se manje površine kože. Takvi balzami trenutno umiruju iritacije, crvenilo i svrbež na ciljanim područjima.

Balzam AKUT dermatološki je ispitan proizvod koji osigurava intenzivnu obnovu i zaštitu ciljanih područja na koži opterećenoj atopijskim dermatitisom. Obnavlja lipidnu barijeru i jača prirodni imunitet kože. Inovativnom kombinacijom prirodnih aktivnih sastojaka razvijena je učinkovita receptura koju potpisuje farmaceut. Balzam AKUT nježan je prema osjetljivoj i suhoj koži sklonoj atopiji te ne izaziva iritacije. Balzam ne sadrži alergene, vazelin, parafinsko ulje i silikone.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: