BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Etanol u sredstvima za dezinfekciju

Objavljeno: 27/05/2020

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

U obrani od koronavirusa posebna pažnja posvećena je higijeni ruku te higijeni prostora u kojima boravimo, živimo te radimo. Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti preporučuje sredstva za dezinfekciju koja sadrže neku od djelotvornih aktivnih tvari čija je učinkovitost prethodno ispitana na ostalim koronavirusima. Sredstva za dezinfekciju skraćeno se nazivaju biocidima, a njihova je zadaća uništiti štetne organizme na kemijski ili biološki način. Biocidnim pripravcima treba rukovati prema uputama proizvođača.

Dezinfekcija površina i prostora provodi se registriranim biocidnim pripravcima koji djeluju na viruse. Djelovanje sredstava za dezinfekciju ovisi o kontaktnom vremenu koje mora biti navedeno na proizvodu.

Jedan od učinkovitih aktivnih sastojaka sredstava za brzu dezinfekciju je etanol.

Učinkovitim dezinfekcijskim sredstvom smatra se onaj koji sadrži više od 60 % alkohola. Alkoholni pripravci široko su rasprostranjeni na tržištu te dostupni i kućanstvima, a primjereni su i za osjetljive površine te neotrovni za okolinu.

Najučinkovitijim i najpoznatijim dezinfekcijskim sredstvom smatra se upravo 70-postotni etilni alkohol.

Etanol 70-postotni naspram višepostotnog etanola zbog sadržaja vode u svojem sastavu omogućava bolje prodiranje alkohola u stanicu mikroorganizma te njezino uništenje i smrt. Voda sadržana u 70-postotnom etanolu također doprinosi povećanju osmotskog pritiska u stanicama mikroorganizama te izaziva njihovo pucanje. 70-postotni alkohol sporije hlapi te se dulje zadržava na površinama i predmetima bez ostavljanja tragova. Površine i predmeti po kojima je raspršeno dezinfekcijsko sredstvo sa 70-postotnim alkoholom ne zahtijeva njegovo naknadno uklanjanje.

Biovitalis Univerzalni sprej za dezinfekciju učinkovito dezinficira površine te ubija 99,9 % virusa i bakterija. Sprej za dezinfekciju na bazi alkohola (70 % etanola) bez prisutnog mirisa, prikladan je za sve površine, materijale, pribor i namještaj. Jednostavan je za uporabu, odnosno potrebno je samo 60 sekundi za uništenje prisutnih mikroorganizama. Sprej za dezinfekciju nije potrebno naknadno ispirati. Proizvod je registriran, odnosno upisan u registar biocidnih pripravaka pri Ministarstvu zdravstva.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: