BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Eterična ulja za začepljen nos

Objavljeno: 27/05/2020

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Aromaterapija eteričnim uljima ključna je terapija u borbi protiv dišnih bolesti i začepljenog nosa. Začepljen nos, osim prehladom i gripom, može biti uzrokovan alergijskim reakcijama, peludnim groznicama, upalom sinusa, raznim lijekovima i slično. Terapijom eteričnim uljima učinkovito se olakšavaju problemi s disanjem. Eterična ulja djelotvorna su protiv bakterija i virusa koji su glavni uzročnici respiratornih smetnji u hladnijem periodu godine.

Eterična ulja smanjuju gustoću sluzi i pročišćavaju dišne puteve.

Začepljen nos i otežano disanje ne smatra se ozbiljnom bolešću, no svakako je vrlo iritantna pojava koja nam remeti svakodnevni život, uobičajene aktivnosti te san. Neprohodnost nosa te gomilanje sekreta može dovesti do daljnjih komplikacija dišnih puteva, odnosno do razvoja sekundarnih bakterijskih infekcija, recimo upale uha.

Od davnina je poznato da udisanje pare djeluje na začepljen nos. Tuširanje vrućom vodom ili inhalacija vrućom vodenom parom trenutno će nam odčepiti nos. U sezoni respiratornih smetnji, inhalacije eteričnim uljima olakšavaju dišne poteškoće. Inhalacije je potrebno provoditi redovito, odnosno nekoliko puta dnevno. Eterična ulja najčešće su najdjelotvornija u kombinaciji nekoliko njih. Prilikom doziranja i kombiniranja eteričnih ulja treba biti oprezan, posebice kod djece, pošto je njihova sluznica nosa znatno osjetljivija nego kod odraslih. Potrebno je voditi računa o podrijetlu eteričnih ulja i njihovoj čistoći.

Osim klasičnim inhalacijama vrućom vodenom parom uz dodatak eteričnih ulja, prohodnost nosa možemo osigurati mini aromatičnim inhalatorom.

Inhalatori u stiku pružaju nam mogućnost brze i praktične inhalacije tokom cijelog dana.

Aromaterapijski proizvod s eteričnim uljima u praktičnom džepnom pakiranju oslobađa gornje dišne puteve te djeluje snažno antivirusno. Aromatični inhalator idealan je za primjenu u sezoni respiratornih smetnji. Sadrži pažljivo odabrana organska eterična ulja japanske metvice, eukaliptusa, bijelog bora i ravensare. Džepni inhalator s eteričnim uljima omogućuje aromaterapijski učinak bilo gdje i bilo kada te se može primjenjivati više puta tijekom dana. Ne preporučuje se primjena kod djece mlađe od 6 godina niti u slučaju preosjetljivosti na eterična ulja.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: