BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Kako atopijski dermatitis držati pod kontrolom?

Objavljeno: 13/09/2023

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Suha i perutava koža sklona stalnim iritacijama te povremenim izbijanjem osipa s bolnim simptomima karakteristika je dugotrajne i kronične bolesti kože pod nazivom atopijski dermatitis. Ova kožna bolest zahvaća lice i tijelo dojenčadi, djece i odraslih. Najčešća populacija oboljelih od atopijskog dermatitisa su djeca, čak 10-20% oboljelih na svijetu. Do danas nije poznat lijek za ovu kožnu bolest, no jedino redovita i dosljedna njega može pružiti potrebnu zaštitu oboljeloj koži.

Oboljele od atopijskog dermatitisa, osim problema s kožom redovito i prate druge tegobe poput:

  • nesanice,
  • stresa,
  • diskriminacije te
  • manjka samopouzdanja.
  • Kako smanjiti simptome atopije?

Redovitom cjelovitom njegom kože te promjenom stila života mogu se drastično smanjiti simptomi bolesti.

Nošenjem pamučne odjeće, održavanjem niskih temperatura i niske razine vlage zbog sprečavanja znojenja i izbjegavanjem hrane koja može biti okidač za pojavu atopijskog dermatitisa uvelike sa smanjuje pojava najgorih simptoma. Svakodnevna njega za ublažavanje simptoma atopijskog dermatitisa uključuje pranje tijela odgovarajućim sredstvom i primjenu ciljane hidratizirajuće kreme.

Atopijski dermatitis uspješno se liječi kod kuće svakodnevnom primjenom odgovarajućih emulzija (emolijensa) i sapuna koji pružaju cjelovitu njegu vrlo suhoj koži sklonoj atopiji.

Sinergijskim djelovanjem sapuna i emolijensa postiže se ispravna njega potrebna ovako zahtjevnoj i osjetljivoj koži.

Fluid za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji nježno čisti kožu bez isušivanja. Ostavlja kožu umirenom, nježnom i mekom. Nakon pranja preporuča se nanijeti kremu bogate teksture sastavljene od prirodnih sastojaka bez dodatka agresivnih komponenata koji dodatno isušuju kožu. Idealna emulzija sastavljena od inovativnih prirodnih sastojaka koja pomaže u njezi zahtjevne kože sklone atopijskom dermatitisu je Emulzija za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji. Emulzija vraća koži vlažnost, štiti je od isušivanja, umiruje kožu i intenzivno hrani zbog čega se potpomaže obnova barijere oštećene kože. Proizvodi su savršeni za njegu osjetljive bebine kože od prvog dana života.

Korištenjem Emulzije za njegu vrlo suhe kože sklone atopiji i Fluida za pranje vrlo suhe kože sklone atopiji postignut je sinergijski učinak, čime je obuhvaćena cjelovita njega.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: