BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Kako ublažiti reumatske tegobe

Objavljeno: 30/01/2020

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Reumatske tegobe pogađaju veliki broj ljudi neovisno o spolu i godinama. Smatraju se posljedicom kronične bolesti koja zahvaća kosti, zglobove, hrskavicu, mišiće i ligamente. Takva mišićno-koštana oboljenja popraćena su stalnim bolovima te oteklinama, dok je moguća i pojava težih simptoma koji kao posljedicu imaju trajno oštećenje zglobova, težu pokretljivost, stalan umor te djelomičnu ili potpunu fizičku nesposobnost.

Na pojavu reumatskih tegoba uvelike utječu genetske predispozicije, no moguće je zdravim prehrambenim navikama i svakodnevnim kretanjem utjecati na prevenciju ili usporavanje napretka reumatske bolesti.

Pravilno liječenje i odgovarajuća terapija mogu spriječiti ili zaustaviti oštećenje zglobova. Kretanje je jedna od najznačanijih terapija u slučaju reumatskih oboljenja s ciljem održavanja pokretljivosti zglobova. U slučaju reumatskih tegoba dobrodošle su svakojake metode samoopomoći. Takve metode najčešće djeluju opuštajuće te ublažavaju tegobe. U ublažavanju boli posebice je  djelotvorna toplina.

Zagrijavanje bolnih zglobova i mišića, recimo toplim oblozima ili zagrijavajućom masažom utječe i na povećanje pokretljivosti bolnih područja.

Masažom se povećava cirkulacija bolnog mjesta i opskrbljenost tkiva hranjivim tvarima te kisikom zbog širenja krvnih žila. Uz masažu se preporuča koristiti proizvode koji dodatno razvijaju osjećaj topline i pozitivno djeluju na bolno područje. Takvi proizvodi smanjuju bolove u zglobovima i dovode do poboljšanja raspoloženja uz opuštajući efekt.

Djelotvoran gel za masažu s efektom grijanja je Paprika gel. Preporuča se osobama kojima odgovara efekt grijanja te rekreativnim i aktivnim sportašima za zagrijavajuću masažu prije tjelesne aktivnosti. Gel sadrži ekstrakt kajenske paprike bogat kapsaicinom koji je poznat po hiperemijskom (zagrijavajućem) djelovanju. Prirodna svježa eterična ulja zimzelena i ružmarina osiguravaju dodatni blagotvorni opuštajući učinak. Bogata formulacija sadrži čak četiri aktivna sastojka za što potpuniji učinak opuštanja i grijanja: kajensku papriku, zimzelen, ružmarin i kamfor. Paprika gel lako se razmazuje, brzo upija i ne ostavlja mastan trag. Nježno ga umasirajte u tankom sloju na željeno područje.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: