BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Koliko su vam (ne)simpatične pjegice i mrlje na licu?

Objavljeno: 31/07/2018

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Pojedinci koji nemaju pjegice i mrlje, smatraju ih neodoljivima, a oni koji ih imaju često ih ne podnose i žele ih se riješiti pod svaku cijenu. Nisu ni simptom, niti uzrok neke bolesti, mnogima su neodoljivo slatke i šarmantne, a drugi ih pak doživljaju kao estetski problem.

Pjegice i mrlje na licu posljedica su lokalnog nakupljanja pigmenta melanina čija količina varira ovisno o izloženosti UV zračenju.

Tijekom ljetnih mjeseci pojava pjegica i mrlja je izraženija, dok tijekom zimskih mjeseci one blijede te pojedine i nestaju. Smatra se da je pojava pjegica povezana i s genetskim nasljeđivanjem. No osobito su im sklone osobe svijetlije puti te one crvene kose. Najčešće se pojavljuju na koži lica, no kod crvenokosih osoba prisutne su i na koži cijelog tijela. Pjegice nisu znak nikakvog ozbiljnog zdravstvenog problema, ali osobe koje imaju pjegice općenito su sklonije oštećenjima kože uslijed UV zračenja. Pjegice i mrlje na licu pojavljuju se i uslijed mogućih hormonalnih poremećaja te starenja kože.

Nastanak pjegica ne možemo u potpunosti spriječiti ako smo im genetski skloni, ali možemo utjecati na smanjenje njihovog broja i intenziteta pigmentacije.

Korištenjem krema za sunčanje sa zaštitnim faktorom, šešira širokog oboda i velikih sunčanih naočala zaštititi ćemo najizloženije dijelove lica suncu (nos i jagodične kosti) koje pjegice posebice „vole“. Najbolja prevencija od pjegica i mrlja jest izbjegavanje sunca u vrijeme kada je najopasnije i redovito korištenje krema sa zaštitnim faktorom. Svakodnevnom primjenom prirodnih krema za tretiranje hiperpigmentacije osim na smanjenje broja pjegica i mrlja možemo utjecati na njihovo posvjetljivanje odnosno ublažavanje.

Krema za kožu s pjegama je 100% prirodna krema namijenjena koži s hiperpigmentacijskim područjima, kao što su mrlje i pjege nastale pod utjecajem sunčevih zraka, hormona ili starenja kože. Redovitom primjenom ujutro i navečer krema pruža trenutni osjećaj svježine i nahranjenosti. Nakon najmanje 3 mjeseca redovite primjene vidljiv je učinak depigmentacije. Pjegice i mrlje postaju vidljivo svjetlije, a ten blistav i ujednačen. Krema je pogodna za odrasle i za djecu te se može primjenjivati tijekom cijele godine.

Stručno odabranom kombinacijom isključivo prirodnih sastojaka pružite sebi lijepu i zdravu kožu, bez mana!

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: