BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Konstipacija, opstipacija – kako si pomoći?

Objavljeno: 13/07/2018

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Simptomi konstipacije i opstipacije (zatvora) su nadutost i bolovi u trbuhu i svatko ih je od nas barem jednom osjetio. Konstipacija je stanje otežanog pražnjenja crijeva kod kojeg je stolica tvrda i oskudna, dok je opstipacija (zatvor) stanje u kojem se javlja izostanak stolice. Konstipacija i opstipacija su jedan od čestih probavnih smetnji današnjice, javljaju se kod 80% ljudi, a pogađaju odrasle i starije osobe, ali i djecu.

Razlozi koji dovode do konstipacije i opstipacije su nedovoljan unos voća, povrća i cjelovitih žitarica koji su izvor prehrambenih vlakana, nedovoljan unos tekućine, prvenstveno vode, uporaba nekih lijekova (npr. dodaci željeza), neke bolesti (šećerna bolest, Parkinsonova bolest) te tjelesna neaktivnost.

Kako bi se ponovno uspostavilo redovito pražnjenje crijeva, osim što je potrebno promijeniti prehranu (uvesti više prehrambenih vlakana, smanjiti unos šećera, alkohola, gaziranih napitaka, masne hrane), možemo si pomoći i laksativima koji se primjenjuju kod takvih stanja. Jedan od čestih sastojaka proizvoda čiji je zadatak olakšati prolazak sadržaja kroz crijevo je laktuloza, osmotski laksativ. Radi se o šećeru koji se sastoji od fruktoze i galaktoze. Dobiva se iz mliječnog šećera laktoze tijekom grijanja mlijeka. Laktuloza se ne apsorbira u tankom crijevu kao većina hranjivih tvari, nego dospijeva u debelo crijevo gdje ju prisutne bakterije razgrađuju do kiselina, povećava se volumen stolice, potiče se rad crijeva, a samim time se postiže i lakše pražnjenje crijeva.

Laktuloza ima i prebiotsko djelovanje što znači da potiče rast korisnih bakterija u crijevima.

Biolaks sadrži laktulozu i koncentrirani sok kruške, koji također djeluje povoljno na probavu zbog visokog udjela vlakana. Biolaks je siguran za djecu i trudnice te dojilje. Primjenjuje se jednom dnevno, a djeluje već nakon 24 – 48 h. Blag je i ne uzrokuje grčeve. Siguran je za korištenje tijekom duljeg razdoblja jer ne izaziva ovisnost.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: