BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Loš apetit i usporena probava

Objavljeno: 15/11/2018

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Naše tijelo kompleksan je sustav stanica kojem je potrebna energija kojom se opskrbljujemo konzumiranjem hrane. Energija je neizostavna za normalno funkcioniranje stanica te obavljanje njihove zadaće u našem organizmu. Izostankom apetita te usporenom probavom dolazi do pada imuniteta te pojave neuobičajenog umora i povećane želje za spavanjem uslijed manjka energije.

Slab apetit ili potpuni izostanak apetita može biti trenutno ili dugotrajno stanje. Trenutačan gubitak apetita može biti uzorkovan nekim bakterijskim ili virusnim infekcijama (gripa, prehlada ili slično), najčešće to potraje nekoliko dana do dva tjedna nakon čega se želja za hranom vraća u normalu.

Ako se gubitak apetita pojavljuje često i traje dulje vrijeme, više od nekoliko dana, a nije uzorkovan prehladom ili gripom svakako se preporuča posjet liječniku. Apetit se smanjuje uslijed stresa i tuge te je takvo stanje uobičajeno kod pojedinaca koji pate od depresije ili anksioznosti. Psihološki uzroci gubitka apetita mogu dovesti do pojave ozbiljnih bolesti kao što su poremećaji u prehrani, odnosno do bulimije i anoreksije. Lijekovi, kao i droge i alkohol mogu uzrokovati gubitak apetita kod osoba. Cigarete također smanjuju apetit i uništavaju okusne pupoljke što rezultira manjom željom za hranom. Unosom nezdrave hrane („junk food“) želudac opterećujemo lošim i teško probavljivim namirnicama.

Loš apetit, usporenu probavu te pad imuniteta također mogu potencirati i loše životne navike (nedostatak sna, neuredan životni ritam, nezdrava prehrana, odsustvo fizičke aktivnosti). Svakodnevno se treba pridržavati osnovnih pravila zdravog života uz unos raznovrsne i uravnotežene prehrane bogate esencijalnim vitaminima i mineralima.

Za podizanje apetita i olakšavanje probavljivosti hrane dobar izbor su i sirupi spravljeni od prirodnih, biljnih ekstrakata. Ekstrakti biljaka s takozvanim gorkim tvarima potiču apetit te ubrzavaju prelazak hrane iz želuca u crijevo. Posebice je potvrđena znanstvena tvrdnja o učinkovitosti ekstrakta maslačka za poboljšanje apetita.

Apetit forte je prirodan tekući dodatak prehrani sa sladilima namijenjen djeci i odraslima. Pospješuje apetit i olakšava probavljivost hrane na prirodan način. Gorčina biljnih ekstrakata ublažena je prirodnim koncentratom jabuke zbog čega je proizvod ugodnog okusa. Ekstrakt maslačka pospješuje apetit i potiče probavu, dok ekstrakti matičnjaka i sirištare pogoduju zdravlju probavnog sustava. Učinak je primjetan već nakon prve primjene.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: