BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Mogu li nestati mrlje (melazme) nastale u trudnoći?

Objavljeno: 27/09/2018

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Posebice tijekom i poslije trudnoće zbog izrazitih hormonalnih promjena javlja se hiperpigmentacija koja se manifestira kao pojava velikih mrlja na licu. No osim na licu, njena pojava nije isključena ni na drugim dijelovima tijela. Takva vrsta hiperpigmentacije posebice izražena kod žena naziva se melazma.

Melazma se najčešće pojavljuje na licu, zahvaćajući područja čela, obraza, nosa te gornje usne.

Hiperpigmentacija kože može biti potaknuta određenim vanjskim i unutarnjim čimbenicima. Osim hormonalnih promjena na pojavu melazma utječe i izlaganje suncu, genetika, razne upale te dob. Uslijed nekih od navedenih čimbenika dolazi do pretjerane proizvodnje pigmenta melanina koji pak uzrokuje pojavu hiperpigmentacije, neujednačenog tena i pojavu tamnih mrlja na koži.

Tijekom trudnoće pojačano se luče hormoni koji stimuliraju melanocite u bazalnom sloju epiderme kože uslijed čega se pretjerano stvara pigment melanin.

Izlaganje UV zračenju također je jedan od glavnih uzroka ili otežavajući čimbenik u razvoju melazme pa se stoga preporučuje da ljudi koji su skloni pojavi mrlja ili u čijoj obitelji postoji predispozicija za melazmu, izbjegavaju sunce i koriste zaštitu protiv sunca visokog faktora i širokog spektra kako bi se izbjeglo stimuliranje proizvodnje pigmenta.

Za razliku od staračkih pjega, melazme nastale u trudnoće mogu se povući nekoliko mjeseci nakon rođenja djeteta ili smanjenjem hormona estrogena. Svakako se uporabom krema za kožu s mrljama nastale melazme mogu značajno posvijetliti.

Krema za kožu s pjegama je prirodna krema namijenjena koži s hiperpigmentacijskim područjima, kao što su mrlje i pjege nastale pod utjecajem hormona, sunčevih zraka ili starenja kože. Svakodnevnom primjenom kreme ujutro i navečer, krema pruža trenutni osjećaj svježine i nahranjenosti. Nakon najmanje 3 mjeseca redovite primjene vidljiv je učinak depigmentacije, odnosno mrlje i pjege postaju vidljivo svjetlije, a ten blistav i ujednačen. Krema je pogodna za odrasle i za djecu te se može primjenjivati tijekom cijele godine. Stručno odabrana kombinacija prirodnih sastojaka blagotvorno djeluje na kožu dajući joj pritom svjež i zdrav izgled.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: