BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Opstipacija – posljedica sjedenja

Objavljeno: 26/09/2019

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Neredovita stolica te bolno i otežano pražnjenje crijeva nazivamo opstipacijom. Opstipacija ili zatvor vrlo je česti problem u današnjem društvu. Uz zatvor moguće je javljanje popratnih neugodnih i bolnih pojava kao što su grčevi, bol u trbuhu, pojavi krvi na stolici i drugo. Opstipacija se najčešće javlja kod starijih ljudi, bolesnika i trudnica.

Uzroci zbog kojih dolazi do opstipacije su različiti. Zatvor može biti posljedica neke prirođene bolesti (poremećaja) ili uzimanja određenih lijekova. S druge pak strane do zatvora može doći zbog loše i neuravnotežene prehrane, nedovoljnog konzumiranja tekućine, stresnog događaja te neoptimalnih uvjeta za defekaciju (pražnjenje crijeva). Opstipacija se javlja uvelike i kod ljudi koji imaju pretežno sjedilački posao zbog nedovoljnog kretanja tokom radnog vremena. Kod školske djece tipično je izbjegavanje velike nužde zbog njima neoptimalnih uvjeta za defekaciju ili zaigranosti. Jedan od uzroka zatvora je i dugotrajno sjedenje te ograničeno kretanje u školi.

Loša prehrana siromašna vlaknima te nedovoljno konzumiranja tekućine uz slabije kretanje dovodi do pojave opstipacije ili zatvora.

Pouzdano i učinkovito rješenje za opstipaciju (zatvor) konzumacija je tekućih dodataka prehrani s laksativnim učinkom. Oni potiču pražnjenje crijeva te uspostavljaju normalan ritam stolice. Tekući dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Biolaks je tekući dodatak prehrani za djecu i odrasle koji u svom sastavu sadrži osmotski laksativ, laktulozu koja doprinosi ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijevo. Laktuloza je učinkovita i pouzdana za primjenu te ne uzrokuje navikavanje kroz dulji period uzimanja. Biolaks se najčešće uzima jednom na dan, primjerice ujutro uz doručak razrijeđen u čaši vode. Laksativni učinak može nastupiti već nekoliko sati nakon primjene, ali je obično potrebno 24-48 sati da počne djelovati. Siguran je za primjenu kod djece već od navršene prve godine života, a mogu ga uzimati trudnice i dojilje.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: