BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Prirodna pomoć kod virusnih bradavica

Objavljeno: 01/02/2017

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Virusne bradavice su česta kožna bolest. Javljaju se u bilo kojoj životnoj dobi, a pojavnost je veća kod manje djece, adolescenata te osoba oslabljenog imuniteta. Uzrokuju ih humani papiloma virusi (HPV) kojih ima stotinjak tipova. Ovisno o tipu HPV-a, razlikuju se različite vrste bradavica. Najčešći oblik su obične bradavice (verrucae vulgares). Postoje i zaravnjene, končaste bradavice, kondilomi… Mogu se pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, na koži ili sluznici.

Virusne bradavice su benigne promjene na koži koje nastaju ulaskom virusa kroz oštećenja na koži. Virusi izazivaju prekomjerno množenje keratinocita i tako nastane bradavica – uglavnom okrugla nakupina, najčešće hrapave površine. Bradavice mogu spontano nestati nakon više mjeseci, do unutar dvije godine. Međutim, bradavice su zarazne i moguće je njihovo širenje po tijelu domaćina kao i širenje na druge ljude putem dodira ali i putem kontaminiranih predmeta (ručnici, podovi, odjeća…). Zbog toga je poželjno liječenje virusnih bradavica.

Liječenje virusnih bradavica

Liječenje virusnih bradavica ovisi o vrsti bradavice, koliko dugo je prisutna, te mjestu na kojem se nalazi. Neke od metoda liječenja kod dermatologa su: laserski tretman, kirurško odstranjivanje, odstranjivanje električnom iglom, kiretaža. Međutim, virusne bradavice uglavnom izvrsno reagiraju na liječenje biljnim pripravcima.

U liječenju virusnih bradavica koriste se biljke koje imaju antivirusno i keratolitičko djelovanje. Važno je upravo to sinergijsko djelovanje – antivirusnim djelovanjem zaustavlja se daljnje razmnožavanje virusa, a keratolitici će ljuštiti slojeve bradavice.

Kora hrasta (Quercus robur) se koristi od davnina zahvaljujući svojem antivirusnom djelovanju. U slučaju virusnih bradavica, djeluje na uzročnika, na humani papiloma virus.

Jabučni ocat je izvrstan keratolitik. Pospješuje ljuštenje i odstranjivanje stanica od kojih je sačinjena virusna bradavica.

BIOVITALIS Medna Rosa je tekućina koja sadrži učinkovite doze jabučnog octa, meda te ekstrakata nevena i hrasta. Uklanja virusne bradavice učinkovito, bezbolno i na prirodan način.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: