BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Prirodna zaštita od krpelja

Objavljeno: 05/05/2021

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Boravak u prirodi nas ozdravljuje i pozitivno utječe na psihofizičko stanje našeg organizma. Svaka naša stanica uživa u svježem zraku, zrakama blagog sunca, opojnim mirisima vegetacije koja se budi te umirujućoj zelenoj boji. No priroda i boravak u prirodi sa sobom nosi i niz izazovnih susreta s dosadnim pripadnicima životinjskog svijeta – kukcima.

U proljeće, rano ljeto i ranu jesen prilikom posjeta prirodi moguć je kontakt s krpeljom.

Krpelj spada u skupinu paučnjaka te boravi u niskom raslinju do otprilike jedan metar visine. Neobičan je kukac koji se hrani ljudskom i životinjskom krvlju te je posebice opasan jer može prenijeti zarazne bolesti. U kontinentalnim područjima česti je šumski krpelj koji prenosi bakteriju koja je uzročnik Lajmske bolesti (borelioze). Pojedini pak krpelji prenose virus krpeljnog meningoencefalitisa. Za priobalje je karakterističan pseći krpelj koji prenosi rikecije koje uzrokuju mediteransku pjegavu groznicu.

Sve koji često borave ili planiraju boraviti u prirodi (izletnici, planinari, šumari, lovci, turisti i drugi) potrebno je educirati o važnosti zaštite od krpelja.  

Korištenjem učinkovitih prirodnih repelenata moguće je zaštititi kožu od krpelja i do nekoliko sati.

Repelenti ili sredstva za odbijanje krpelja nanose se na gole i izložene dijelove tijela, ali se mogu nanijeti i na odjeću. Krpelja najčešće pokupimo negdje usput, nakon čega on traži pogodno mjesto za ubod i do nekoliko sati. Ukoliko prevencije radi zaštitimo kožu nanosom prirodnog zaštitnog sredstva, sprečavamo ubod krpelja te neželjene posljedice uboda koji nosi rizik od zaraze.

Biovitalis Ultra zaštitni sprej protiv krpelja učinkovito štiti kožu od krpelja, pružajući do 6 sati zaštite. Sadrži 20% aktivnog sastojka iz listova limunskog eukaliptusa, s dokazanim djelovanjem za zaštitu od krpelja. Sprej je namijenjen djeci starijoj od 6 mjeseci i odraslima. Lako se nanosi, brzo se upija, a na koži ostavlja ugodan osjećaj i miris. Dermatološki je ispitan i potpuno siguran za kožu jer ne sadrži štetne sintetske repelente, DEET, parfeme niti sintetske sastojke. Prikladan je za lice i tijelo te prilagođen svim tipovima kože. Proizvod treba koristiti prema uputama na pakiranju.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: