BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Saznajte kako na prirodan način suzbiti svrbež nakon uboda komarca

Objavljeno: 01/07/2018

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Za vrijeme ljetnih dana osim zaštite od sunca potrebno je obratiti pažnju i na zaštitu od uboda insekata. Komarci i ostali insekti izazivaju alergijske reakcije na koži te su prijenosnici raznih bolesti. Najaktivniji su u zoru ili sumrak, no nije isključeno da ubodu i tijekom dana. Simptomi uboda insekata su: svrbež, crvenilo, oteklina te bol. Posebno osjetljiva skupina su mala djeca i osobe s osjetljivom kožom.

Repelenti su sredstva koja odbijaju insekte i sprječavaju njihove ugrize ili ubode te mogućnost pojave mnogih bolesti i infekcija.

Osim sintetskih, postoje i prirodni insekticidi koji su manje štetni za zdravlje čovjeka, a jednako efikasno štite od uboda. Repelente nanosimo na dijelove tijela izložene ubodu insekata. Posebno ih je važno koristiti tijekom boravka u prirodi.

Reakcija na ubod komaraca javlja se kao odgovor imunološkog sustava. Na mjestu uboda komarca javlja se lokalna alergijska reakcija, koja se manifestira kao iritacija, crvenilo, oteklina i svrbež.

Svrbež je najčešća posljedica uboda, uslijed čega češkanjem ili grebanjem dolazi do oštećenja kože. Zbog mogućnosti pojave infekcije i ožiljaka preporučuje se izbjegavati češkanje.

Neki od učinkovitih prirodnih sastojaka koji imaju snažno protuupalno djelovanje te umiruju svrbež su: kadulja, propolis, neven, ružmarin te lavanda. Ovi prirodni sastojci smiruju posljedice nastale ubodom komaraca, potiču zarastanje kože, sprječavaju pojavu ožiljaka, a istovremeno njeguju.

Bogati biljni balzam sadrži kadulju, propolis, neven, ružmarin i lavandu, te još pet prirodnih sastojaka kojima se preporuča tretirati kožu nakon uboda insekata. Svaki od tih prirodnih sastojaka je snažnog je ljekovitog djelovanja, a sinergijski potiču brzu i intenzivnu regeneraciju oštećene kože. Prednost ovog balzama je sigurna upotreba kod djece, odraslih te osoba sa vrlo osjetljivom kožom.

Bogati biljni balzam potiče brže zacjeljivanje rana i ogrebotina, umiruje reakciju nakon uboda insekata, ublažava crvenilo, iritaciju i blago opečenu kožu te djeluje antiseptički (antibakterijski) i protuupalno.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: