BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Što kada dijete ne želi jesti

Objavljeno: 22/11/2018

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Mala djeca često između prve i pete godine života pate od pomanjkanja apetita, čime zadaju svakodnevne brige i „noćne more“ roditeljima. Razlozi slabijeg apetita mogu biti različiti, od anemije, početka akutnih bolesti, kroničnih probavnih smetnji ili pak mogu biti nevezani uz bilo kakve bolesti.

Tijekom rasta i razvoja, dijete prolazi kroz različite faze odrastanja, fizičke i kognitivne. Za zdravo odrastanje uravnotežena i raznovrsna prehrana je od nužnog značenja za pravilan napredak djeteta. Tokom tog razdoblja djeca često odbijaju namirnice koje su prije voljeli te traže nešto drugo ili uporno preskaču obroke te apetit postaje sve lošiji. Roditelji često u panici pribjegavaju djeci ponuditi nezdravu (brzu) hranu kako bi barem nešto pojeli.

Djetetu je potrebno ograničiti unos grickalica te namirnica bogatih šećerom s naglaskom posebice na gazirana pića neposredno između obroka ili prije obroka.

Djeca ne vole jesti količinski puno i tešku hranu, stoga su najpogodnije zdrave namirnice u manjim količinama. Djecu je poželjno zainteresirati za obrok šarenom i privlačnom kuhanom hranom te primjerice šarenim posuđem. Uključivanje djece u proces pripremanja hrane može biti zabavno te pridonijeti većem unosu obroka. Zajednički obroci s obitelji uvijek pridonose boljem apetitu djece. Tjelesna aktivnost djece te boravak na svježem zraku povećat će djetetovu potrebu za energijom, a samim time i za hranom.

Kada je gubitak apetita dugoročan te kada krene uzrokovati probleme kao recimo gubitak težine, potrebno je reagirati i obratiti se liječniku kako bi se isključila pojava bolesti.

Svaki roditelj pomoć može potražiti u provjerenim prirodnim dodacima prehrani za poboljšanje apetita koji u svom sastavu sadrže biljne i vitaminske sastojke. Posebice se djelotvorni ekstrakti gorkih biljaka maslačka te sirištare koji pospješuju apetit te djeluju pozitivno na probavni sustav.

Apetit forte je tekući dodatak prehrani koji sadrži prirodne ekstrakte maslačka, matičnjaka i sirištare. Preporuča se djeci sa smanjenim apetitom. Gorčina biljnih ekstrakata ublažena je prirodnim koncentratom jabuke zbog čega je proizvod ugodnog okusa prihvatljivog djeci. Učinak je primjetan već nakon prve primjene, a uzima se pola sata prije obroka. Poticanje apetita dodacima prehrani ne preporuča se bez prekida duže od 3 tjedna.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: