Opće odredbe

Mrežne stranice www.biovitalis.hr u vlasništvu su tvrtke BIOVITALIS d.o.o. sa sjedištem u Turčinu, Ulica Franje Bužanića 5, Hrvatska, OIB: 23575522404.

Posjetitelj internetskih stranica pristaje na primjenu ovdje navedenih Općih uvjeta korištenja, kao i svih važećih zakona i pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

Opći uvjeti korištenja su u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. BIOVITALIS d.o.o je nositelj autorskih prava svih sadržaja objavljenih na www.biovitalis.hr. Sadržaj s internet stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja tvrtke BIOVITALIS d.o.o.

Kontakt podaci Prodavatelja:
BIOVITALIS d.o.o., za proizvodnju farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda te dodataka prehrani. Adresa sjedišta: Ulica Franje Bužanića 5, 42204 Turčin, Republika Hrvatska. 
Telefon: +385 (0) 42 652 099;
Adresa e-pošte: 
webshop@biovitalis.hr.

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. zadržava pravo promjene Općih uvjeta poslovanja i kupnje i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave, o čemu će korisnik biti obaviješten e-mailom. Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.

Fotografije i prikazi proizvoda na www.biovitalis.hr i na stranicama partnera mogu odstupati od stvarnog stanja zbog različitog prikaza na različitim ekranima i uređajima.

Kupovina

Kupac BIOVITALIS web trgovine može biti samo punoljetna osoba s punom poslovnom sposobnosti. Kupnjom u BIOVITALIS web trgovini Kupac pristaje na uvjete prodaje i dostave te na Opće uvjete poslovanja i kupnje. Kupac kupuje proizvode u BIOVITALIS web trgovini na mrežnoj stranici www.biovitalis.hr na način da ih odabere temeljem slike i osnovnog opisa proizvoda. Narudžba proizvoda vrši se elektronskim putem, dodavanjem proizvoda u košaricu. Proizvod se smatra kupljenim kad je dovršen cjelokupni postupak narudžbe. BIOVITALIS web trgovina dostupna je 24 sata dnevno svih 7 dana u tjednu.

Kupoprodajni ugovor između kupca i tvrtke BIOVITALIS d.o.o. postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke.

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, tvrtka BIOVITALIS d.o.o. će kontaktirati kupca i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, tvrtka BIOVITALIS d.o.o. će izvršiti povrat sredstava.

Cijene

Cijene proizvoda izražene su u eurima i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV). Cijena dostave obračunava se na kraju postupka narudžbe. Korisnik sam snosi troškove dostave od 4,25 € do vrijednosti narudžbe od 40,00 €. Za narudžbe iznad 40,00 € s dostavom na području Republike Hrvatske, troškove dostave snosi BIOVITALIS d.o.o. U slučaju odabira plaćanja pouzećem prilikom dostave, naplaćuje se dodatna naknada u iznosu 0,75€.

Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj Internet stranici ili do isteka zaliha.

Potvrda narudžbe

Kupac BIOVITALIS web trgovine će primiti obavijest o potvrdi narudžbe e-poštom nakon obavljene kupnje. Obavijest o potvrdi narudžbe sadrži sve zakonom propisane podatke.

Korisnik pristaje da se sva komunikacija provodi elektronskom komunikacijom putem emaila, te je odgovoran za davanje ispravne email adrese za predaju narudžbe, primanje potvrde narudžbe, primanje informacije o planiranoj isporuci naručene robe od strane dostavne službe. BIOVITALIS d.o.o nije odgovoran u slučaju da je dana email adresa neispravna ili u slučaju tehničkih postavki računala korisnika zbog kojih email nije isporučen.

Plaćanje

Proizvodi kupljeni u BIOVITALIS web trgovini mogu se platiti:

  • Pouzećem prilikom dostave. Korisnik prilikom dostave plaća iznos naručene robe i eventualno troškove dostave direktno dostavljaču;
  • Internet bankarstvom ili općom uplatnicom uz prethodno slanje svih potrebnih podataka za uplatu na adresu e-pošte korisnika. Roba se šalje nakon što je uplata vidljiva na žiro-računu tvrtke BIOVITALIS d.o.o.;
  • Debitnom ili kreditnom karticom. Plaćanja debitnom ili kreditnom karticom provode se preko platnog sustava Teya. Za pravne podatke i informacije o sigurnosti provjerite Teya web mjesto: https://legal.teya.com/croatia .

Dostava

Dostava naručene robe se vrši putem dostavne službe. Cijena dostave ovisi o vrijednosti naručene robe: za vrijednost naručene robe do 40,00 € troškove dostave snosi kupac i iznosi 4,25 €, a za narudžbu vrijednosti iznad 40,00 € troškove dostave na području Republike Hrvatske snosi BIOVITALIS d.o.o.. U slučaju odabira plaćanja pouzećem prilikom dostave, naplaćuje se dodatna naknada u iznosu 0,75€.
Korisnik će putem e-pošte od strane dostavne službe biti obaviješten o terminu dostave naručene robe i njegova je odgovornost preuzeti paket u vremenskom razdoblju koje određuje dostavna služba.

Osim u Republiku Hrvatsku, dostava se vrši i u druge države unutar EU. Cijena dostave za narudžbe do 146,50 € u navedene države iznosi 16,50 €, a za narudžbe iznad 146,50 €, troškove dostave za navedene države snosi Hrvatske snosi BIOVITALIS d.o.o..

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom (ponedjeljak - petak) do 11 sati bit će isti dan obrađene, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u 4 radna dana za područje Republike Hrvatske, a 5 radnih dana za EU. Za narudžbe zaprimljene subotom, nedjeljom i državnim blagdanima i praznicima slanje pošiljke će biti organizirano prvi sljedeći radni dan, a pošiljka će biti dostavljena najkasnije u roku 96 sati (odnosno 120 sati za EU).

Ukoliko zbog nekog razloga isporuka naručene robe nije moguća, Kupac će biti obaviješten o tome putem e-pošte i/ili telefonski.

Ukoliko paket ne stigne u roku od 4 radna dana od primitka obavijesti da je pošiljka otpremljena, Kupac može zatražiti Prodavatelja potvrdu o slanju s kojom se može provjeriti status pošiljke.

Ukoliko Kupac ne preuzme paket u određenom vremenskom periodu, BIOVITALIS zadržava pravo da naplati troškove povrata paketa i troškove ponovnog slanja paketa na željenu adresu. Cijena i rokovi dostave na otoke mogu biti veći sukladno cjeniku dostavne službe.

Povrat / Reklamacija dostavljenih proizvoda

Svi proizvodi su detaljno pregledani prije isporuke i isporučeni su neoštećeni u ispravnom stanju. Svi su proizvodi upakirani u transportne kutije u njihovoj originalnoj ambalaži kako bi do odredišta stigli neoštećeni.

Kupac ima pravo na povrat robe prodavatelju nakon dostave ukoliko mu je:

  • isporučena roba koju nije naručio,
  • isporučena roba kojoj je istekao rok trajanja, i/ili
  • isporučena roba koja ima grešku ili vidljiva oštećenja.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja pošiljke provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno, tražiti izradu Zapisnika o oštećenju ukoliko pošiljku preuzima u dostavnom uredu te odbiti preuzeti pošiljku. U tom slučaju se pošiljka vraća prodavatelju, a kupcu će biti poslana nova pošiljka.

Kupac ima pravo vratiti pogrešno isporučene artikle, oštećene artikle i artikle kojima je istekao rok trajanja. Prodavatelj će odobriti povrat robe nakon međusobnog dogovora (telefonom ili e-poštom), uz instrukcije za povrat te će korisniku poslati novu pošiljku bez dodatnih troškova.

Kupac nema pravo vratiti proizvode koji su otvoreni/korišteni.

Rok za sve reklamacije iznosi 15 dana od primitka robe. Reklamacije se primaju na adresu e-pošte: webshop@biovitalis.hr ili kontakt telefon +385 (0) 42 652 099.

Kako bi BIOVITALIS bio u mogućnosti priznati reklamaciju, proizvod mora biti vraćen u originalnom pakiranju, nekorišten i neoštećen (ukoliko razlog reklamacije nije oštećenje proizvoda) uz originalni račun koji je kupac dobio. Kako bi povrat bio što jednostavniji, potrebno je ispuniti Obrazac za jednostrani raskid ugovora nakon kupnje proizvoda na daljinu i poslati ga na webshop@biovitalis.hr. Nakon toga poštom se šalje artikl ili artikli koje Kupac želi vratiti. Vraćeni artikl mora biti u original pakiranju. Originalno pakiranje ne smije biti uništeno. Na paket je potrebno jasno istaknuti velikim slovima: POVRAT. BIOVITALIS zadržava pravo odbiti artikle koji nisu vraćeni u skladu sa gore navedenim pravilima. U slučaju da kupac vraća artikl koji mu ne odgovara iz nekog razloga, izravne troškove povrata robe snosi sam. U slučaju pogreške prilikom pakiranja, poštarinu snosi BIOVITALIS d.o.o. u oba smjera (dostavnu službu odabire BIOVITALIS d.o.o. ). Povrat robe adresu Prodavatelja Kupac može obaviti preko dostavne službe po izboru.

BIOVITALIS uzima pravo da povrat artikla potraje do 5 dana od dostave paketa Kupca. Nakon što BIOVITALIS zaprimi paket, artikli će biti pregledani i zahtjev će biti obrađen unutar 24 sata od zaprimanja, izuzev neradnih dana i praznika.
Ako Kupac želi povrat novca, isti će biti obrađen u najkraćem mogućem roku. Povrat novca će biti obavljen na isti način na koji je artikl plaćen, virmanom na tekući račun ili storniranjem kartične uplate unutar 5 radnih dana. Povrat novca se može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

Potrošač ima pravo na jednostrani raskid ugovora u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača, prihvaćajući pritom sva prava i obaveze u slučaju istog (rok, troškovi dostave vraćanja robe, umanjenje vrijednosti robe itd.). Obrazac za jednostrani raskid ugovora nakon kupnje proizvoda na daljinu.

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, bez navođenja razloga, u roku od 14 dana od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca roba predana u posjed. Da bi mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ugovora, kupac mora obavijestiti Biovitalis d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora s poveznice iznad ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave (u kojoj su navedeni ime i prezime, adresa, broj telefona i adresa elektroničke pošte, te ugovor/narudžba koji potrošač raskida) kojom izražava svoju volju da raskine ugovor, poslane poštom na adresu Biovitalis d.o.o., Ulica Franje Bužanića 5, 42204 Turčin ili elektroničkom poštom na webshop@biovitalis.hr. U slučaju jednostranog raskida ugovora kupac snosi izravne troškove povrata robe, i dužan je vratiti robu tvrtki Biovitalis d.o.o. neoštećenu, bez nepotrebnog odgađanja, putem pružatelja poštanskih usluga, zajedno s računom, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je uputio odluku o jednostranom raskidu ugovora. Smatra se da je kupac izvršio svoju obvezu na vrijeme ako je prije isteka navedenog roka poslao robu prodavatelju. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Biovitalis d.o.o. je dužan bez odgađanja, a najduže u roku od 14 dana od dana zaprimanja obavijesti kupca o jednostranom raskidu ugovora, vratiti kupcu što je platio, ali ne prije nego što mu roba bude vraćena. Povrat novca bit će izvršen na dostavljeni račun kupca ili, u slučaju kartičnog plaćanja na karticu, na isti način na koji je potrošač izvršio uplatu. U slučaju da je roba koju kupac vraća oštećena i nije za daljnju prodaju, Biovitalis d.o.o. nije u obvezi prihvatiti povrat takve robe. U slučaju da je robi rukovanjem potrošača umanjena vrijednost, Biovitalis d.o.o. ima pravo na razmjerno umanjenje iznosa koji vraća kupcu.

Za proizvode s materijalnim nedostacima odgovornost snosi Biovitalis d.o.o.

Nedostatak postoji:

• ako proizvod ne odgovara opisu, vrsti, količini i kvaliteti odnosno nema funkcionalnost i druge značajke kako je utvrđeno ugovorom o kupoprodaji,

• ako proizvod nije prikladan za bilo koju posebnu namjenu za koju je potrebna kupcu i s kojom je kupac upoznao prodavatelja najkasnije u trenutku sklapanja ugovora te u odnosu na koju je prodavatelj dao pristanak,

• ako proizvod nije prikladan za upotrebu u svrhe za koje bi se stvar iste vrste uobičajeno koristila, uzimajući u obzir sve propise Europske unije i propise Republike Hrvatske,

• ako proizvod ne odgovara kvaliteti i opisu uzorka koji je prodavatelj stavio na raspolaganje kupcu prije sklapanja ugovora,

• ako proizvod nije isporučen s uputama za korištenje ili doziranje, čiji primitak kupac može razumno očekivati,

• ako proizvod ne odgovara količini ili nema ona svojstva i druge značajke, uključujući one koje se odnose na trajnost, funkcionalnost, i sigurnost, koji su uobičajeni za proizvod iste vrste i koje kupac može razumno očekivati s obzirom na prirodu proizvoda te uzimajući u obzir sve javne izjave koje su dali prodavatelj ili druge osobe u prethodnim fazama lanca transakcija, uključujući proizvođača, ili koje su dane u njihovo ime, osobito u oglašavanju ili označivanju.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

U slučaju spora između Kupca i Prodavatelja, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.
Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača.
Mirenje pred centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje
Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora će uz suglasnost ministra nadležnog za zaštitu potrošača donijeti odluke o troškovima u postupcima pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore i Sudom časti Hrvatske obrtničke komore.

Internetsko rješavanje sporova

U slučaju potrebe podnošenja pritužbi te rješavanja potrošačkih sporova online, potrošač se može koristiti Platformom za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). Navedenoj platformi se pristupa putem linka http://ec.europa.eu/odr.

Korištenje mrežnom stranicom/društvenim mrežama

Pravo korištenja Internetske stranice te društvenih mreža Biovitalis d.o.o., osobno je pravo krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje.

Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan kontrole tvrtke Biovitalis d.o.o. te prihvaća da tvrtka Biovitalis d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu ili društvenim mrežama. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da pristup Internetskim stranicama/društvenim mrežama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Tvrtka Biovitalis d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na Internetsku stranicu ili društvene mreže tvrtke. Tvrtka Biovitalis d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da je neprikladan.

Krajnji korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Biovitalis d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica ili društvenih mreža od strane krajnjeg korisnika. Tvrtka Biovitalis d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Tvrtka Biovitalis d.o.o. zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune krajnjeg korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja krajnjeg korisnika koje tvrtka Biovitalis d.o.o., prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta poslovanja i korištenja od strane krajnjeg korisnika.

Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Biovitalis d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.

Tvrtka Biovitalis d.o.o. nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na biovitalis.hr internetskoj stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba tvrtke Biovitalis d.o.o. Korištenjem ovom mrežnom stranicom i društvenim mrežama te obavljanjem narudžbi suglasni ste s time da:

i. se koristite ovom mrežnom stranicom/društvenim mrežama isključivo za upite i pravno valjane narudžbe.
ii. ne izvršavate pogrešne ili lažne narudžbe. Ako opravdano smatramo da je izvršena takva vrsta narudžbe, ovlašteni smo je otkazati i obavijestiti nadležne ustanove.
iii. nam pružite točne i istinite informacije o svojoj e-adresi, poštanskoj adresi i/ili kontaktnim podacima.
Korištenjem ove internetske stranice, ili društvenih mreža, Korisnik se izričito slaže da je isključivo odgovoran za korištenje, tako da tvrtka Biovitalis d.o.o. ne jamči (I) za posljedice koje mogu nastati uporabom ove internetske stranice, ili (II) za točnost, pouzdanosti ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili roba dane preko ove internetske stranice.

Naručivanjem na ovoj mrežnoj stranici izjavljujete da ste stariji od 18 godina i da imate punu poslovnu sposobnost ili da ste sukladno članku 117. Obiteljskog zakona potpunu poslovnu sposobnost stekli sklapanjem braka prije punoljetnosti odnosno da ste ovlaštena osoba pravne osobe ako je korisnik pravna osoba, te da imate zakonsko pravo sklapanja obvezujućih ugovora.

Izjava o proizvodima

BIOVITALIS d.o.o. želi vrlo rado čuti povratne komentare na naše proizvode koje ćemo rado objaviti na našoj web stranici uz zadržavanje prava na lekturu vaših komentara i objavu istih u ostalim marketinškim materijalima.

Obavijest o načinu podnošenja prigovora potrošača

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.

Potrošač može prigovor poslati i putem pošte na adresu: BIOVITALIS d.o.o., Ulica Franje Bužanića 5, HR-42204 Turčin ili putem e-pošte na adresu webshop@biovitalis.hr.

BIOVITALIS se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

Zaštita privatnosti i elektronska komunikacija

BIOVITALIS d.o.o. cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka, te se obvezuje očuvati privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka u skladu s važećim propisima i najboljom europskom praksom.

Svrha i način prikupljanja podataka

BIOVITALIS d.o.o. osobne podatke prikuplja i obrađuje samo u određenu i zakonitu svrhu te ih dalje ne obrađuje na način koji nije u skladu sa svrhom u koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole korisnika. Podatke prikupljamo isključivo putem naše web stranice www.biovitalis.hr kroz proces narudžbe ili prijave na newsletter.

Korištenje osobnih podataka

Svaka informacija koju BIOVITALIS d.o.o. prikupi o korisnicima (ime i prezime, email adresa, adresa dostave, kontaktni podaci) bit će iskorištena isključivo u svrhu poslovnog odnosa BIOVITALIS d.o.o. i korisnika. Prikupljeni podaci se koriste s ciljem realizacije poslovnog odnosa, boljeg razumijevanja potreba korisnika, s ciljem informiranja korisnika o svim pogodnostima, akcijama, ostale marketinške svrhe i u svrhe informiranja. Prikupljeni podaci se neće ustupiti trećim osobama, osim u slučajevima propisanim zakonom.

Čuvanje osobnih podataka

BIOVITALIS d.o.o. čuva osobne podatke u skladu s važećim zakonskim propisima. Korisnik u svakom trenutku može zatražiti brisanje osobnih podataka iz baze korisnika BIOVITALIS d.o.o. ili ukidanje slanja marketinških poruka slanjem emaila s odgovarajućim zahtjevom na email adresu: webshop@biovitalis.hr.

BIOVITALIS d.o.o. sprema osobne podatke onoliko dugo koliko je potrebno za namjene za koje se obrađuju ili za postupanje u skladu sa zakonom. Osobni podaci koji se obrađuju na temelju osobne suglasnosti Korisnika, pohranjuju se trajno, do opoziva Korisnika. Osobni podaci koji se obrađuju na temelju zakona ili ugovornog odnosa čuvaju se sve dok to propisuje zakon (11 godina od izdavanja za izdanog računa), odnosno za vrijeme trajanja ugovora i još 5 godina nakon prestanka (koliko iznosi opći rok zastare). Po isteku razdoblja čuvanja, osobni podaci se brišu učinkovito i trajno ili se anonimiziraju, tako da se više ne mogu povezati s određenim pojedincem.

Registracija

Kako bi obavili kupnju u našoj web trgovini, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku procesa zaključivanja kupnje ostaviti važeću adresu e-pošte (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.
Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću adresu e-pošte, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova – što je duža, otpornija je na hakersko probijanje.
Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje “Registracija”. Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici “Prijava”.
U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na “Zaboravljena lozinka?”. Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti adresu e-pošte s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu. Nju možete kasnije sami promijeniti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako ‘pamtljive’ (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unesenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).
Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Zaštita osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke čuvamo isključivo u elektroničkom obliku te primjenjujemo sve odgovarajuće organizacijske, tehnološke i sigurnosne mjere kako bismo spriječili neovlašteno pristupanje Vašim osobnim podacima i održali njihovu sigurnost.

Svaka informacija koju prikupimo o našim korisnicima bit će korištena isključivo u svrhu za koje je namijenjena. Sve prikupljene osobne informacije (ime i prezime, email adresa, adresa dostave, kontaktni podaci) su potpuno sigurne. Svi prikupljeni podaci koriste se isključivo u svrhu poslovnog odnosa BIOVITALIS d.o.o. te Vas kao korisnika naših usluga. Prikupljeni podaci se koriste s ciljem realizacije poslovnog odnosa, boljeg razumijevanja potreba naših korisnika, s ciljem informiranja korisnika o svim pogodnostima, akcijama, ostale marketinške svrhe i u svrhe informiranja. Prikupljeni podaci se neće ustupiti trećim osobama, osim u slučajevima propisanim zakonom. Korisnik u svakom trenutku može zatražiti brisanje osobnih podataka iz baze korisnika BIOVITALIS d.o.o. ili ukidanje slanja marketinških poruka slanjem emaila sa odgovarajućim zahtjevom na email adresu: webshop@biovitalis.hr. Korisnik pristaje da se sva komunikacija provodi elektronskom komunikacijom putem emaila, te je odgovoran za davanje ispravne email adrese za predaju narudžbe, primanje potvrde narudžbe, primanje informacije o planiranoj isporuci naručene robe od strane dostavne službe. BIOVITALIS d.o.o nije odgovoran u slučaju da je dana email adresa neispravna ili u slučaju tehničkih postavki računala korisnika zbog kojih email nije isporučen.

Zaštita vaših osobnih podataka znači da:
● nikada nećemo zloupotrijebiti vaše osobne podatke na bilo koji način
● vaš kontakt i osobne podatke nećemo nikada dati bilo kojoj trećoj strani
● vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo uz vašu dozvolu
● bilo kada se možete odjaviti iz bilo koje od naših email lista.

Sve naše online aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske i prema njima smo imenovali službenika za zaštitu osobnih podataka.
BIOVITALIS d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici BIOVITALIS d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka BIOVITALIS d.o.o. Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. BIOVITALIS d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. BIOVITALIS d.o.o. se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija.
BIOVITALIS d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika BIOVITALIS d.o.o.

Naši stavovi o privatnosti i zaštiti podataka
• Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava.
• Imamo dužnost voditi brigu za korisnike i njihove podatke.
• Podaci su odgovornost, oni trebaju biti prikupljeni i obrađeni samo kada je to zbilja neophodno.
• Ne volimo i ne podržavamo SPAM, kao ni vi!
• Nikad nećemo prodavati, iznajmljivati ili na drugi način distribuirati ili javno objavljivati vaše osobne
Podatke.

Naši podaci biti će :
• točni i uvijek ažurni,
• prikupljeni pošteno i samo u zakonite svrhe,
• obrađeni od strane poduzeća u okviru zakonskih i moralnih ograničenja,
• zaštićeni od neovlaštenog ili nezakonitog pristupa internih ili vanjskih dionika.

Naši podaci neće biti :
• korišteni i komunicirani na neformalan način,
• korišteni za druge svrhe, bez znanja ispitanika, osim one svrhe za koju su prikupljeni,
• pohranjeni duže od unaprijed predviđenog vremena,
• prebačeni u organizacije, države ili zemlje koje nemaju odgovarajuće politike zaštite podataka,
• dostavljeni bilo kojim drugim dionicima, osim onih kojima je vlasnik podataka dao suglasnost (izuzev legitimnih zahtjeva od tijela za provedbu zakona).

Uz načine rukovanja podacima, tvrtka ima izravne obveze i prema ljudima kojima ti podaci pripadaju. Naročito vodimo računa da:
• damo do znanja ljudima koje ćemo njihove osobne podatke prikupljati,
• informiramo ljude o tome kako ćemo obrađivati njihove podatke,
• informiramo ljude tko će imati pristup njihovim informacijama,
• imamo odredbe za postupanje u slučajevima izgubljenih, oštećenih ili ugroženih podataka,
• dopustimo korisnicima da zatraže izmjenu, brisanje, smanjenje ili ispravljanje podataka koji se nalaze u našim bazama podataka.

Kako bismo ostvarili sve vezano uz zaštitu osobnih podataka, obvezali smo se:
• ograničiti i pratiti pristup osjetljivim podacima,
• razviti transparentne postupke prikupljanja podataka,
• obučiti zaposlenike o mjerama za ostvarenje privatnosti na internetu te o sigurnosnim mjerama,
• implementirati sigurnost mreže kako bismo zaštitili mrežne podatke od kibernetičkih napada,
• uspostaviti jasne postupke za prijavljivanje kršenja privatnosti ili zlouporabe podataka,
• uključiti klauzule ugovora o načinu na koji postupamo s podacima,
• uspostaviti praksu zaštite podataka (usitnjavanje dokumenata, sigurnosne brave, šifriranje podataka, česte sigurnosne kopije, autorizacija pristupa itd.).

Osobne informacije koje se prikupljaju i zašto se prikupljaju

Ova web stranica prikuplja i koristi ove osobne podatke iz sljedećih razloga:

• Praćenje posjeta web lokaciji
Kao i većina web stranica, ova web lokacija upotrebljava Google Analytics (GA) za praćenje interakcije korisnika. Koristimo ove podatke kako bismo utvrdili broj ljudi koji upotrebljavaju našu web stranicu kako bismo bolje razumjeli kako pronalaze i upotrebljavaju našu web stranicu i da vidimo njihovo putovanje kroz web stranicu.
Iako GA bilježi podatke kao što su vaša geografska lokacija, vaš uređaj, internetski preglednik i operativni sustav, nijedan od tih podataka ne može vas osobno identificirati. GA također bilježi IP adresu računala koja bi se mogla koristiti za osobnu identifikaciju, ali Google nam ne daje pristup tome. Google smatramo obrađivačem podataka treće strane.
GA upotrebljava kolačiće, a detalje o njima možete pronaći na Googleovim vodičima za razvojne programere. Naša web stranica koristi implementaciju analytics.js GA.
Onemogućavanje kolačića na vašem internetskom pregledniku zaustavit će GA da prati bilo koji dio vašeg posjeta bilo kojem dijelu ove web stranice.

• Adresa e-pošte
Ukoliko nas odlučite kontaktirati putem email adrese za kontakt, niti jedan od podataka koje isporučujete neće biti pohranjen na ovoj web stranici i neće biti prenesen / obrađen od strane bilo kojeg od trećih strana obrađivača podataka. Umjesto toga podaci će se prikupljati u e-pošti i bit će nam poslani putem Simple Mail Transfer Protokola (SMTP). Naši SMTP poslužitelji zaštićeni su TLS-om (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta. Sadržaj e-pošte dešifriraju naša lokalna računala i uređaji.

Ako se odlučite prijaviti na naše Novosti, email adresa koju nam pošaljete prosljeđuje se softverskoj platformi koja nam pruža usluge e-mail marketinga. Email adresa koju šaljete biti će pohranjena u vlastitoj bazi podataka.
Vaša adresa e-pošte ostaje unutar baze podataka navedene platforme dokle god nastavljamo koristiti usluge te platforme za email marketing ili dok ne zatražite odjavu s newsletter liste. To možete učiniti tako što ćete otkazati pretplatu pomoću linkova za otkazivanje pretplate koji se nalaze u svim newsletterima koje vam šaljemo ili tako da zatražite odjavu putem kontakt email adrese.
Ako ste mlađi od 16 godina, morate dobiti pristanak roditelja prije nego što se prijavite na naš newsletter.

• Broj mobitela
Broj mobitela prikupljamo prilikom realizacije narudžbe i prijave na Novosti. Podatak će biti pohranjen u vlastitoj bazi podataka i vanjskom servisu za slanje Viber poruka. Podatak će se koristiti za potrebe dostave i slanje marketinških Viber poruka. Korisnik u bilo kojem trenutku može odjaviti primanje Viber poruka unutar Viber aplikacije.

Partnerske firme koje obrađuju podatke (treće osobe)
Koristimo određeni broj usluga poslovnih partnera za obradu osobnih podataka u naše ime. Ove firme su pažljivo odabrane i sve su u skladu s propisima navedenih ranije.

Kršenje privatnosti podataka
O svakom kršenju privatnosti podataka iz naše baze ili baze bilo kojeg od naših partnera obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od prekršaja, ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da se može otkriti identitet vlasnika podataka.

Promjene izjave o privatnosti
Ova izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike web stranica o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene izjave.

O politici kolačića

Ova Pravila o kolačićima objašnjavaju što su kolačići i kako ih koristimo. Trebali biste pročitati ovo pravilo da biste shvatili što su kolačići, kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, tj. Podatke koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se te informacije koriste i kako kontrolirati postavke kolačića. Za dodatne informacije o tome kako koristimo, pohranjujemo i čuvamo vaše osobne podatke, pogledajte našu Politiku privatnosti. Možete u bilo kojem trenutku promijeniti ili povući svoj pristanak iz Izjave o kolačićima na našoj web stranici.
Saznajte više o tome tko smo, kako nas možete kontaktirati i kako obrađujemo osobne podatke u našim Pravilima o privatnosti.
Vaš pristanak odnosi se na sljedeće domene: biovitalis.hr

Koristi li biovitalis.hr kolačiće?

Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi biovitalis.hr i zašto

● Privremeni kolačići (Session cookies)– to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo privremene kolačiće da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).
● Trajni kolačići (Persistent cookies)– ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće na funkcionalnostima kao što su kvadratić “Ostanite prijavljeni”, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Pitanja i sugestije

Imate li kakvih pitanja ili prijedloga, slobodno nas kontaktirajte telefonom: +385 (0)42 652 099 ili putem e-pošte: webshop@biovitalis.hr

Ograničenje korištenja i odgovornosti

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranicama smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe isključivo uz izričiti pristanak tvrtke BIOVITALIS d.o.o..

BIOVITALIS d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati zbog uporabe ovih web stranica.

BIOVITALIS d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja web stranica bez prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. BIOVITALIS d.o.o. zadržava pravo promjene asortimana i cijena svojih proizvoda i usluga, kao i promjenu Uvjeta korištenja, bez prethodne najave.