BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Eterična ulja za noć bez kašlja

Objavljeno: 19/12/2019

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Eterična ulja čiste su esencije ljekovitih biljaka koje se dobivaju različitim postupcima obrade (destilacijom vodenom parom ili hladnim tiještenjem). Snaga eteričnih ulja poznata je još od davnina na raznim područjima djelovanja. Uporaba eteričnih ulja svestrana je zbog njihovih blagotvornih i ljekovitih učinaka. Eterična ulja smiruju, opuštaju, energiziraju, djeluju antibakterijski, antivirusno i antifungalno. Čista eterična ulja visoke su kvalitete i vrlo su koncentrirana. Molekule eteričnih ulja su male te se lako i brzo apsorbiraju kroz kožu. Zbog njihove lake apsorpcije koriste se u razrijeđenom obliku (najčešće u nekom baznom ulju) te u vrlo maloj količini.

Respiratorne infekcije najčešće su bolesti jesenskog i zimskog perioda. Infekcije dišnih puteva ne zaobilaze djecu niti odrasle.

Šmrcanje, kihanje, kašljanje, otežano disanje, grlobolja česti su simptomi koji nam otežavaju dnevnu rutinu i uzrokuju loš san.

U slučaju respiratornih problema eterična ulja moguće je koristiti na više načina. Ublažavanje simptoma postiže se direktnim inhaliranjem odnosno dodatkom eteričnih ulja u vrelu vodu ili indirektnom inhalacijom uz pomoć prostornih difuzera. Prostorni difuzeri uređaji su koji raspršuju eterična ulja u obliku sitnih kapljica u okolni zrak.

Eterična ulja primjenjuju se samostalno ili u kombinaciji više eteričnih ulja zajedno koja djeluju sinergijski. Zbog ljekovitih djelovanja eterična ulja često se dodaju raznim prirodnim mastima sa specifičnom namjenom.

U slučaju problema sa disanjem lako se primjenjuju i balzami s čistim eteričnim uljima koji se utrljavanjem primjenjuju direktno na prsa i leđa kako bi se olakšalo disanje.

Eterično ulje bijelog bora (Pinus sylvestris) posebice je djelotvorno kod pretjeranog kašlja te preporučljivo i sigurno za primjenu kod mlađe djece.

Aromatični balzam aromaterapijski je balzam za prsa i leđa s eteričnim uljima. U svom sastavu posjeduje 100% organska eterična ulja bijelog bora i prave lavande ovlaštenih i provjerenih dobavljača.  Preporučuje se za upotrebu kod djece starije od 6 mjeseci i odraslih. Primjena aromatičnog balzama na prsa i leđa osobito prije spavanja na prirodan način olakšava disanje te pruža miran i neometan san bez respiratornih problema. Osim blagotvornog aromaterapijskog učinka balzam ima i umirujuće djelovanje. Balzam je kremaste teksture, lako se nanosi te brzo upija.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: