BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 40€
20% POPUSTA NA PRVU NARUDŽBU
DOSTAVLJAMO BRZO
POKLON ZA NARUDŽBE IZNAD 25€

Eterična ulja za olakšavanje disanja

Objavljeno: 18/10/2018

Vrijeme potrebno za čitanje: 2min

Vrijeme potrebno za čitanje: 1,5 min

Nakon divnog sunčanog i toplog ljeta, nedavno smo kalendarski zakoračili u jesen. Tek što je jesen počela temperatura se naglo spustila. Uskočili smo u jakne, deblju odjeću i zatvorene cipele. Dolaskom hladnog vremena vrlo često se javljaju infekcijske bolesti uzorkovane bakterijama i virusima. Najčešće tegobe jesensko-zimskog razdoblja su tegobe dišnog sustava.

Svima poznati simptomi prehlade s kojima se susrećemo svake godine su: kihanje, šmrcanje, začepljenost i otežano disanje kroz nos, kašalj praćen grloboljom, grlobolja, povišena tjelesna temperatura.

Prehlade s navedenim simptomima znaju biti prilično neugodne, posebice ako traju više dana.

Disanjem u naše tijelo dospijevaju štetne tvari iz okoliša, prašina te razni mikroorganizmi koji povećavaju rizik od bolesti dišnog sustava. Utjecaju okoliša posebice su izloženi gornji dišni putevi te su stoga podložniji oštećenjima. Hladan zrak također ne ide u prilog zdravlju dišnog sustava.

Rezultati istraživanja pokazali su izvrsnu učinkovitost eteričnih ulja u suzbijanju bakterijskih, gljivičnih, pa čak i virusnih infekcija. Osim ublažavanja infekcijskih bolesti dišnog sustava, eterična ulja mogu olakšati raznovrsne tjelesne i psihičke tegobe. Kombinacijom određenih eteričnih ulja možemo djelovati stimulativno ili umirujuće tvoreći poželjnu atmosferu u bilo kojem prostoru. Njihova primjena je vrlo jednostavna stoga ih možemo upotrebljavati u aroma lampama, kompresama, inhalacijama, pomoću njih dezinficirati zrak i predmete ili ih razrijeđene u baznom ulju nanositi na kožu masažom, utrljavanjem, kupkom.

Inhalacije su najjednostavniji način iskorištavanja ljekovitosti eteričnih ulja. Razlikujemo vodeno-parnu inhalaciju pri kojoj eterična ulja direktno ukapavamo u vrelu vodu te inhalaciju pomoću difuzera. Difuzerom se raspršuju eterična ulja u obliku sitnih kapljica direktno u okolni zrak u kojem boravimo. Izuzetno je jednostavan za upotrebu te je između ostalog pogodan i za preventivnu zaštitu od prehlade.

U slučaju bolesti inhalaciju se preporuča provoditi nekoliko puta dnevno uz primjenu balzama s eteričnim uljima direktno na prsa.

Eterična ulja su veliko bogatstvo nastalo sinergijom prirode i čovjeka. Pravilno i odgovorno korištenje eteričnih ulja ključ je njihove djelotvornosti na ljudsko zdravlje. Aromatični balzam u svom sastavu posjeduje samo prirodna svježa eterična ulja bijelog bora i prave lavande provjerenih dobavljača, pogodnih za djecu i odrasle. Primjenom Aromatičnog balzama na prsa i leđa osobito prije spavanja na prirodan način se olakšava disanje. Osim blagotvornog aromaterapijskog učinka balzam ima i umirujuće djelovanje.

Slični članci

Hej! Vidimo da ti se
sviđaju naši proizvodi.

Želiš ih kupiti uz
20% nižu cijenu?

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd za popust

Žao nam je što odlaziš,
ali ne moraš otići praznih ruku.

Poklanjamo ti
20% popusta

Prijavi se na naše novosti
i šaljemo ti kôd na mail.

Košarica 0
Nema proizvoda u košarici
Nastavi kupovinu
Završi kupovinu
x Member of Association Family 3plus

Pozdrav! Kao redovni član udruge Obitelji 3plus ostvaruješ pravo na 25% popusta na kupnju u BIOVITALIS web trgovini (popust se ne obračunava na promotivna pakiranja, proizvode koji su na rasprodaji, akciji ili uključuju gratis proizvod.).

U polje predviđeno za upis promo kôdova upiši promo kôd OBITELJI3PLUS. Nakon toga otvorit će se prozorčić u koji je potrebno upisati članski broj u udruzi Obitelji 3plus.

U slučaju nejasnoća, vrlo rado ti stojimo na raspolaganju putem emaila webshop@biovitalis.hr!

×

Unesi svoj članski broj: